Autentificare
Autentificare
Quick Menu
Navigare Rapidă
Autentificare
Autentificare
PLOIESTI
Județul
Prahova
Dupa ce a functionat multa vreme in cladiri inchiriate, municipalitatea ploiesteana si-a creat, pe rand, doua edificii proprii: Primaria veche, in 1868 (pe locul unde se afla astazi hotelul Prahova) si Primaria noua, in 1894 (cam pe locul unde este acum blocul Mercur). In perioada 1971 - 1972, municipalitatea ploiesteana s-a mutat in Palatul Administrativ, lasand ca vechiul local pe care il detinuse sa fie transformat in muzeu al orasului Ploiesti. Cladirea respectiva, din pacate, a fost demolata la cutremurul din 1977. Mutarea municipalitatii in Palatul Administrativ a inceput in 1971 si s-a terminat in 1972. Constructia Palatului Administrativ a inceput in Ploiesti in 1968. Acesta este administrat de Consiliul Judetean Prahova si a fost menit sa adaposteasca institutiile si organizatiile politice judetene si locale. Edificiul a fost terminat si inaugurat in martie 1971. Desi initial s-a avut in vedere doar functionalitatea cladirii, arhitectul Sever Nitu, seful proiectului, a reusit sa conceapa in final o constructie placuta si impozanta. Incepand cu decembrie 2018 Primaria isi deruleaza activitatea in noul sediu din Piata Eroilor nr.1A.
VIZUALIZARE
RESITA
Județul
Caraș-Severin
...
VIZUALIZARE
ALEXANDRIA
Județul
Teleorman
Autorităţile administraţiei publice locale sunt Consiliul local, ca autoritate deliberativă şi Primarul, ca autoritate executivă. Alexandria are un primar,un administrator public, 2 viceprimari şi 21 de consilieri municipali.
VIZUALIZARE
Citește
Perioada României Mari
[]
Alegeți sesiunea de colectare:
Sesiune septembrie 2023
Sesiune iulie 2023
Sesiunea iulie 2021
Sesiune octombrie 2020
Sesiunea mai 2018
Sesiunea octombrie 2017
UAT-uri care au accesat platforma SALT
folosiți click stânga pentru selecție județ/UAT și click dreapta pe un UAT selectat pentru accesare profil
Descoperă și cunoaşte România
O vizualizare asupra rezultatelor cercetărilor statistice pentru unitățile administrativ-teritoriale. Află cum localitatea ta este dezvoltata din punct de vedere economic, social-cultural și edilitar.
[T: 0.2521, O: 158]